dimarts, 16 d’octubre del 2007

TEMPS DE CENSURA

Intervenció al plenari
Bona vesprada Sra. Alcaldessa. Sóc un usuari habitual de la Biblioteca Municipal i com a tal he vist que els serveis que presta han estat perjudicats per una decisió de l’equip de govern, segons ens va dir el Sr. Julio Martínez Alarcón. Estic parlant com ja sabrà de la censura de premsa, en concret del periòdic “El País” i la revista “El Temps”. Aquesta última està escrita en valencià, de tal manera que, si se censura, a la Biblioteca no queda premsa en la nostra llengua. Per cert, el vostre programa electoral no volia bilingüisme? Açò no ho és Sra. Alcaldessa.

Bé, com que no trobàvem cap explicació lògica vam decidir entrevistar-nos amb l’autoritat competent, en aquest cas el Sr. Regidor de Cultura, i ens vam quedar pràcticament igual perquè ens digué que teníem dret a llegir qualsevol mena de premsa, però que “las cosas siempre han sido así”. No sabem molt bé que volgué dir amb açò: si ell això de censurar ho veia com una cosa normal i, per tant, no li donava importància; o si el grup polític de qual forma part sempre ha fet abús de l’autoritat i ha decidit censurar. Estaria bé que ho aclarira.

Al no treure res de bo de les dues reunions que vam tindre, només un “rotundamente no” a la nostra petició d’abandonar la censura, vam continuar endavant registrant a l’Ajuntament una còpia de la reclamació que lliurarem al Sr. Regidor, de la qual no vam obtindre cap resposta ni per part del Sr. Julio Martínez Alarcón ni de la Sra. Alcaldessa. En vistes d’aquesta irresponsabilitat, la registrarem també al Síndic de Greuges, després d’informar “El Temps” i “El País”, a més d’altres mitjans de comunicació.

Per si no acostumeu a llegir la premsa, el passat dissabte 15 de setembre, van publicar la notícia de la censura al “Levante”, amb el titular “Biblioteca poc plural a Montserrat” i altre a “El Punt”, butlletí informatiu del poble. Si aquesta informació pública de Montserrat tampoc us preocupa, es podria pensar que a vostès no els importa el poble, ni la cultura, és clar. També m’agradaria saber-ne la vostra opinió.

Per finalitzar, com que l’equip de govern no mostrava ànims de recular, iniciàrem una recollida de signatures, tenint una gran acceptació i a hores d’ara en portem més de 400.