divendres, 26 de setembre del 2008

ÀREA DE CULTURA DE GANDIA: "LA MÚSICA EN VALENCIÀ NO TÉ QUALITAT I NO INTERESSA"

"Ja ens agradaria a nosaltres que els grups de música (en valencià) que vingueren tingueren la mateixa qualitat, fama o interés per al poble que els que canten en anglès o castellà. No és així, per tant, la Fira de Gandia no és un moment d'aplicar ideologies, és un moment de donar satisfacció a tot el món. Per tant, el criteri de qualitat i de varietat és el que apliquem a la Fira... ". Segons informa Info Safor, amb estes paraules el màxim responsable cultural del consistori gandià, Toni Durà, ha contestat a les crítiques emeses des del grup municipal del BLOC-VERDS.

Redacció

En este sentit, els nacionalistes han manifestat el seu malestar pel fet que en la programació festiva d'enguany no hi ha prevista cap actuació teatral ni musical en valencià. Segons el regidor valencianista Facund Puig, des de la regidoria de cultura "es van negar a dedicar un dia específic a la música en valencià" perque segons es manifestà "ja estava previst dins el programa general". No obstant això, per primera vegada després de molts anys, enguany serà el primer any en el qual la llengua pròpia no estarà present dins les actuacions musicals i teatrals programades.

La música en valencià sempre ha estat present a la fira de Gandia, mitjançant grups de rock o a través de grans cantautors. Sopa de Cabra, Sau, Obrint Pas, Raimon, Maria del Mar Bonet, Lluís Llach... són sols alguns dels noms que han protagonitzat espectacles multitudinaris de gran qualitat i afluència.

Notícia extreta de http://lavanc.com/