dijous, 27 de novembre del 2008

EL VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ ARRIBA A MONTSERRAT

El proper dimarts 2 de desembre, a les 19.30, es presentarà a la Casa de la Cultura de la nostra localitat el programa del Voluntariat pel Valencià. L’objectiu d’aquest acte és donar a conéixer el programa entre els possibles aprenents i voluntaris del municipi. A aquest acte, organitzat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià municipal, hi intervindran el regidor de Cultura, Julio Martínez Alarcón, el responsable del Voluntariat pel Valencià, Vicent Moreno, i la tècnica del Voluntariat pel Valencià de l’oficina central d’Escola Valenciana, Dariana Groza.



El Voluntariat pel Valencià és un programa lingüístic creat l'any 2005 per Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua, enitat que treballa per la normalització plena del valencià com a objectiu fundacional.

Este projecte posa en contacte voluntaris valencianoparlants que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en valencià amb participants (aprenents) que necessiten reforçar l’aprenentatge de la llengua.

El projecte del Voluntariat pel Valencià té com a objectiu general fomentar l’ús del valencià entre els ciutadans que viuen al nostre territori procedents tant de l’estranger com de la resta de l’Estat, i també als que resideixen fa anys al País Valencià, o que fins i tot hi ha nascut, oferint situacions de comunicació i conversa a les persones que volen practicar el valencià.

Ara és el moment de donar un nou impuls al foment del valencià, per aquesta raó assistiu a l’acte de presentació del programa del Voluntariat pel Valencià que tindrà lloc el dia 2 de desembre de 2008, a les 19:30 hores, a la Casa de la Cultura de Montserrat.